Лоша новина за шофьорите! Какво ги чака, ако обжалват глоби? Ако

...
Лоша новина за шофьорите! Какво ги чака, ако обжалват глоби? Ако
Коментари Харесай

Лоша новина за шофьорите! Какво ги чака, ако обжалват глоби


Лоша вест за водачите! Какво ги чака, в случай че апелират санкции? Ако нарушителите на пътя решат да апелират санкцията си, тя може да скочи до шест пъти.

Нарушители на пътя са ударени със сериозна тесла от КАТ, в случай че решат да апелират санкция, като размерът на наказването им може да скочи до шест пъти, написа „ Телеграф “.

Причината е, че „ Пътна полиция “ избира да събира задълженията си през частни правосъдни реализатори, таксите на които съществено усилват крайното платимо от водача.
Практика
Практиката става ясна от решение по правосъдно дело, за което извършител сигнализира в редакцията на изданието. От документа, публикуван от областен съд Ихтиман, излиза наяве, че жителят И.А.А губи дело против Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) – София-област. Той е обжалвал наложената му с фиш санкция за 400 лева от органа на реда за превишение на скоростта.

Съдът обаче удостоверява санкцията и осъжда пътния извършител да заплати 50 лева правосъдни разходи на регионалната полицейска дирекция. За този дълг е публикуван изпълнителен лист, който е връчен на представител на ОДМВР.
Дълг
Оттам стартира и драмата за длъжника. Причината е, че за разлика от дължимата санкция, която отива в централния бюджет и затова се насочва за осъществяване към Националната организация по приходите, дългът за правосъдните разходи е по бюджета на ОДМВР и събирането му остава за самата полицейска конструкция.

Тя от своя страна се обръща към частен правосъден реализатор, който да събере дълга.

Така жителят И.А.А. един ден получава покана за непринудено осъществяване от столичния ЧСИ №848 Росица Андреева. Oт поканата излиза наяве, че към дълга от 50 лева ОДМВР са начислили и 150 лева заплащане за юрист.

Има и законни такси за изпълнителното дело в размер на общо 90 лева Така задължението от 50 лева става 290 лева отвън главното обвързване от 400 лева за нарушаването.
Ефект
„ Глобата се събира от Национална агенция за приходите. Тя не е работа на полицията. Нейно обвързване е единствено да я издаде и вероятно да я отбрани в съда. Съдебните разходи обаче са си за полицията и тя има интерес да събере дълга си.

В тези случаи доста държавни органи се обръщат към нас. Причината е елементарна – при нас осъществяването е бързо и дейно и кредиторът може да разчита оптимално плътно да си прибере дълга “, разяснява столичен ЧСИ.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР